Vidéki l’amore

Egy diákszervezet segített nekem munkát találni, amikor kamasz voltam. A postának kellett segítenem kiszállítani néhány csomagot, amelyet határidőn kívül jutattak el az ügyfeleknek. A munka azért volt különösen nehéz, mert bár csak hétvégenként kellett részt vennem benne, télen eléggé kimerítő munkának bizonyult a feladat.

Kecskemét, bár vidéki város, azért megyeszékhelyként is egészen nagy, biciklivel végigjárni az egészet mínusz fokokban azért meglehetősen kellemetlen küldetés volt.

Elég sokszor voltam beteg, meghűltem, megfáztam a hidegben. Egy idő után kissé nehezen viseltem a dolgot, de nem zavart annyira, amennyire kellett volna. Néhány hete vettem egy kesztyűt is, mert annyira kiszáradt a kezem a nagy hidegben, hogy nem volt más választásom.

Nagyjából rojtosra tört rajta a bőr, és nem nagyon tudtam más megoldást találni rá.

Az egyik kedves néni, akihez gyakran szállítottam ki csomagot, hála istennek meg is jegyezte, hogy nagyon csúnya a kezemen a bőr. Jucika néni elmondta, hogy ő az aquamundi.hu oldaláról rendel kézkrémet, ilyen natúr dolgot, és nézzem meg, hetven éves létére is bababőre van a kezén. Mondta, hogy legyek szíves karban tartani magamat ilyen téren is, mert ennyire csúnya kézzel aztán nem lehet lányokat simogatni, mert sikongatva menekülnek el majd előlem. Nem elég, hogy szőrös a férfi, még a keze is randa? Mondta Jucika néni, és prüsszögött közben.

Úgy gondoltam, hasznos volna megfogadni Jucika néni tanácsát, mert hát csak öreg már, volt menyecske, asszony, igaz elég régen, de csak tud pár dolgot meglett emberként a nőkről, hát nehogy már rá ne hallgassak.

Szóval fogtam magam, és felléptem az Aqua Mundi oldalára azért a híres nevezetes kézkrémért. Alaposan elolvastam a leírását, amiből kiderült, hogy semmilyen mesterséges illatanyagot és adalékot nem tartalmaz a termék, ráadásul kamilla, körömvirág oldat, avokádó olaj, shea vaj, és még levendula illóolaj is van benne! Bár fogalmam sem volt ezekről az összetevőkről, akkor rákerestem mindenre, és nagyon úgy tűnt, egy tápláló, egészséges kézkrémről van szó.  Szóval rendeltem is kettőt, meg a szappanok közül is egyet, ha már hidratálás, legyen teljes körű.

kézkrémA kézkrém meg a rendelésem igen hamar megérkezett, örültem neki, hogy tök olcsón tudtam ilyen menő dolgokat beszerezni, plusz az illatuk is elég jó volt, még úgy sem éreztem gáznak használni, hogy fiú vagyok.

Legközelebb, amikor Jucika nénihez mentem csomagot leadni, gyanakvó tekintettel mért végig, és mikor látta, hogy eltűntek a sebek a kezemről, elégedetten mosolyodott el, aztán hívta ki a Málnát, az unokáját, aki nagyjából velem egykorú lehetett. Rám bökött, hogy ne, Málna, ilyen helyes fiatalembert ritkán látni, ennek még a keze is ápolt, látod-e?

Málna azon nyomban felpattant mögém a kerékpárra, és belefúrta a fejét a hátamba, a két lapockám közti kráterbe. Éreztem a testmelegét, a decemberi kandallótűz lobogására emlékeztetett – hiszen Málna lángra lobbant a szerelemtől! Elöntött a büszkeség, és a kézkrémre gondoltam, az Aqua Mundis kézkrémre, amely azzá a férfivé tett, aki a megfelelő párja lehet ennek a csodás leánynak.

Azóta is ezt a kézkrémet használom, mert beláttam, hogy Jucika néninek igaza volt. Egy férfi keze legyen ápolt, hiszen csak úgy illik virágot adni a lányoknak, csak úgy illik simogatni kerek, pirospozsgás arcukat, és csak úgy illik megfogni a puha kezecskéjüket is. Még a végén kidörzsölném Málna ujjbegyeit horzskő tenyeremmel! Akkor aztán nagyon szégyellném magamat, a sarokba állnék, kukoricára térdelnék, büntetném a testem, sanyargatnám, hogy kiengeszteljem az egyetlen szerelmemet, azt a gyönyörű Málnát, akinek a szívemet adtam azon a kézkrémtől felpuhult éjszakán.

Csak ennek a hozzáállásnak és az aquamundi.hu oldalának köszönhetem, hogy azóta is együtt vagyunk.