Gyors pénztári beszélgetés, szobalány állás

Az egyik nagyobb bevásárló központban dolgozom, mint pénztáros. Az emberek jönnek mennek, gyorsan változnak. Persze vannak, akik visszatérő vásárlók, akik minden reggel beszaladnak, és ugyan azt a kakaót, vagy éppen kávét vásárolják, és a kedvükre való péksüteményt.

A reggeli fontossága

Azt tartják, hogy a reggeli a legfontosabb napi étkezés Kíváncsi lennék rá, ha lenne egy felmérés, hogy hányan is reggeliznek naponta, akkor mi lenne az eredménye. Szerintem sokan nem reggeliznek. Hogy miért, nem tudom?. Te reggelizel minden nap?

Minden embernél egyformán fontos az, hogy reggel valami energiát adó, és tápláló étellel kezdje a napot, de van egy csoport, akinél kiemelten fontos lenne ez. Hogy kik ők? Hét a gyerekek. Sok gyermek megy el úgy otthonról hogy nem reggelizik, hanem majd az iskolában, vagy az óvodában eszik. Igen ám, de gondoljuk csak végig…

A reggeli felkeléstől a tízóraiig

Az átlag családok reggel 6 óra, és 7 óra között kelnek, attól függően, hogy kinek hány helyre kell szaladnia, vagy hány felé. Aki közelebb lakik későn kel, aki messzebb, az korábban. A lényeg, hogy azok akik nem reggeliznek, és mondjuk reggel 6 óra óta fent vannak, csak majdnem 10 óra magasságában jutnak ennivalóhoz. Ha ebbe muesli-617686_640belegondolunk, normális az, hogy egy kisgyerek 6-10 óráig nem eszik semmit? Kérdem én, hogyan fog ő majd teljesíteni? A válasz azt gondolom, egyértelmű, sehogyan.

A felnőttek étkezése

Na ez aztán teljesen változó, és kiszámíthatatlan, kinek mikor van rá ideje?. A bejövő már ismerős vendégekről tudom, hogy ki mikor jár dolgozni. Aki nálunk veszi meg a reggelit, az kizárt, hogy már otthon reggelizett volna, így az is lehetetlen, hogy normálisan étkezzen. Hozzá kell tennem, hogy nekem sincsen mindig időm enni, és ha reggeles vagyok, akkor hajnalban még étvágyam sincsen.

A megszokott vendégek

Szeretem a reggeli ismerős arcokat. Már tudom, ki mennyire fáradt, kihez hogyan kell hozzá szólni. Van aki nem beszél, és van akinek már korán reggel be nem áll a szája.

Igazából van egy visszatérő vendégem, akit olykor látok, olykor eltűnik jó időre, Még nem jöttem rá, hogy mit csinálhat, de egyik nap beszélgettünk pár szót a fizetés közben. Kiderült, hogy Ausztriában dolgozik, szobalány állása van. Amikor itthon van, akkor szokott csak beszaladni, mert ő vásárol az édesanyjának.

Minden ember más reggel, és másképpen kell hozzá viszonyulni, mint napközben. Vannak mogorvák, maguknak valók, akinek több idő kell az észhez téréshez…