A mobilraktárban a salgó polcrendszer gondoskodik a tárolásról

Amint betöltöttem a 16. életévemet, azonnal beiratkoztam több diákmunka szövetkezethez is. Tűkön ültem már, hogy dolgozhassak, hogy legyen végre egy kis saját pénzem. A hivatalos iskolaszövetkezeteknél azonban a korhatár a dolgozáshoz 16 év, így eddig várnom kellett. Azóta viszont már rengeteg munkán túl vagyok, voltak ezek között tanulságosak, élvezetesek és megerőltetőek is, amiknek semmi értelmét nem láttam. Sokak szerint a diákmunka arra jó, hogy megtapasztald, később hol nem szeretnél dolgozni.

A legutóbbi diákmunkám egy mobiltelefonokkal és egyéb műszaki cikkekkel kereskedő cég raktárában volt. Diákként az volt a feladatunk, hogy a mobilok dobozait kinyissuk, tegyünk bele jótállási jegyet, majd a forgalmazó cég logójával ellátott matricával leragasszuk. Ezután a mobildobozokat nagyobb kartondobozokba pakoltuk szépen rendszerezve, majd a raklapokra raktuk. Voltak napok, amikor élveztem ezt a munkát, mert elég nyugis volt és a sok ott dolgozó diák miatt mindig jó volt a hangulat. A főnökeimmel is mindenki jóban volt, a kollégák is nagyon aranyosak voltak. Egyedül a munka monotonitása és unalmassága volt az, amit egy idő után nehezen lehetett elviselni.

A raktár tele volt az úgynevezett híres salgó polcrendszerrel, amiken az árukat tárolták. Ezek a hatalmas, acélszerkezetű polcok hihetetlen mennyiségű termék, dobozok és egyéb áruk tárolására voltak alkalmasak. Volt közöttük azonban egy nagyon régi darab, aminek már több csavarja meglazult, pár lapja pedig rogyadozott, így félő volt, hogy hamarosan egy nagyobb tömegű doboz alatt esetleg beszakad. Ez a polc valószínűleg még egy régebbi, kevésbé megbízható cégtől lett rendelve, amikor a mobilforgalmazó cég fő szempontja még a költséghatékonyság volt. A főnökeim ezért rendeltek a helyére új salgó polcrendszert, mivel most már a cég gazdagabb és jobban tudnak adni a minőségre. Nem beszélve arról, hogy ez a régi polc már balesetveszélyes volt.

Ez nekünk csak akkor tűnt fel, amikor a RackingLog nevű cég szakemberei kijöttek személyes, ingyenes helyszíni felmérésre, hogy a régi polc helyére ugyanolyan méretű és teljesítményű salgó polc kerülhessen. Ezen adatok alapján elkészítették a tervrajzot, hogy az új polcrendszert hogy tudnák a legjobban beépíteni. Árajánlatot is készítettek a főnökömnek. Ő ezek alapján aztán meg is rendelte a salgó polcrendszert.

Az új salgó polcrendszer csavarmentes kivitelű, úgyhogy a csavarokkal sem lesz gond ezután, valamint emiatt az ára is kedvezőbb. A polcok 130-280 kg tömegű árut bírnak el. Miután elkészítették az alapanyagokat, a szakemberek 2 napon belül kiszállították és gyorsan beszerelték a horganyozott acélból készült tároló rendszert. Ez az új, strapabíró polcrendszer sokkal jobban festett, mint a régi, roskadozó darab. Nekünk, diákoknak nem feladatunk szerencsére, hogy a dobozokat a polcokra pakolgassuk, de mi is megkönnyebbültünk, hogy már nem kell attól tartani, hogy leszakad a polc. Ha tovább húzza a főnök az új salgó polcrendszer beszereltetését, ki tudja, akár még baleset is történhetett volna.

Az új salgó polc nagyon megbízhatóan funkcionált, a gyártó garanciát is vállal rá. Ez a fajta tároló a legelterjedtebb és legnépszerűbb az Európai Unióban. Mivel ugyanakkorára építették meg, mint a régi polcot, nem volt gond, hogy a termékek elférnek-e, mert ugyanúgy fel lehetett rá pakolni a teli dobozokat, mint a régi polcra. A raktár kinézetén is sokat dobott ez az új, friss, dekoratívabb külsejű salgó polcrendszer.