Miért mennek dolgozni a diákok?

Rengeteg oka van annak, hogy egy diák dolgozni kezd. Persze ez korosztályonként is változik. Más a célja egy középiskolás diáknak és más a célja egy egyetemistának Mindketten diákok. A megrendelőknek is persze vannak elvárásaik a diákokkal szemben, vannak, akik kifejezetten egyetemistákat keresnek szakmunkákra és vannak, akik betanított munkára keresnek diákokat, esetleg pénztárban vagy konyhán, esetleg raktárban kell dolgozniuk.

Miért ilyen népszerű a diákmunka?

A diákok foglalkoztatása mondhatni, hogy “olcsóbb” a munkáltatók részére, illetve a diákok sokkal rugalmasabbak, mint a nem diák munkavállalóik, a diákok gyorsan megtanulják a munkafolyamatokat és hétvégén is dolgoznak, hiszen akkor van erre idejük. Illetve ha részmunkaidőre vagy idénymunkára keresnek embereket, akkor is kifejezetten jó megoldás lehet a diákság megszólítása.

A legtöbben nyáron mennek nyaralni, ekkor veszik ki a szabadságaikat az emberek, ilyenkor pedig a kieső munkaerőt könnyedén lehet diákokkal pótolni.

A mezőgazdasági idénymunkára is kiválóan megfelelnek a diákok.

A diákmunka szolgáltatás tehát rengeteg szektor számára nyújt megoldást, amikor munkaerőről van szó. A fizikai és betanított munkák mellett pedig a vállalatok lehetőséget adnak a diákoknak, hogy náluk töltsék a gyakorlatukat, releváns tapasztalatot szerezzenek a szakmájukba vágó feladatokkal, így a munkaerőpiacra kerülésükkor nő a munkavállalói “értékük”.

Mire gyűjtenek a diákok?

A diákmunkásokat két részre lehet osztani, hiszen köztük is vannak olyanok, akik még csak gimnáziumba járnak, a szüleiktől szeretnének függetlenedni, vagy valamilyen rövidtávú célt tűztek ki maguk elé és vannak, akik a mindennapi megélhetésüket szeretnék biztosítani. ű

Sokan vannak, akik kollégiumban laknak az egyetem miatt vagy albérletbe költöznek, vagy csak úgy érzik, eljött az ideje annak, hogy elhagyják a családi fészket. Ők a mindennapi megélhetésüket szeretnék fedezni a diákmunkából származó bevételekkel.

És vannak akik pedig csak épp függetlenedni szeretnének a szüleiktől vagy a tőlük kapott zsebpénzt szeretnék kiegészíteni saját keresettel, esetleg van valami céljuk.

Legtöbbször jogosítvány, fesztivál és koncertjegyek szerepelnek az elérendő célok között. De vannak, akik ruhákra, játékokra, konzolokra költik a megkeresett pénzüket.

Az unokatestvérem éppen most ért abba a korba, hogy mér nem szeretne mindenben a szüleire támaszkodni, és a szülei is szeretnék, ha megtudná, milyen a munka világa és elkezdene beleszokni abba, így elment dolgozni.

Természetesen, mikor megtudtam, hogy mi a célja, egyből rávágta, hogy : monitort szeretne venni az új gépéhez.

Nem gondoltam, hogy ez egy olyan nagyon elérhetetlen cél és nem hittem volna, hogy ezért dolgoznia kell valakinek.

Rá is kerestem, hogy monitorok vásárlás. Hamar világossá vált előttem, hogy nem véletlenül nem veszik meg neki a szülei. Hiszen most is van egy monitorja, amin jól látja az aktuálisan játszott online játékot, de ha komolyabb modellt szeretne valaki, akkor jó mélyen a zsebébe kell nyúlni az illetőnek.

Nem sejtettem, hogy ennyire nagy a különbség két monitor között. Valószínűleg ennek az az oka, hogy sosem játszottam komolyabban és sosem volt szükségem igazán jó látványra. Nekem a laptopom monitorja bőven elég, és amikor fiatal voltam és még asztali számítógépem volt, akkor is elég volt egy kicsi monitor, amin bőven láttam, amit kellett.

Persze ahogyan változik a világ, a technológia, minden egyre jobb lesz és a jobb grafikai adottságokkal bíró játékok a maximális élvezhetőség érdekében jobb gépet és jobb monitort is kívánnak a felhasználóktól.

Teljesen érthető, hogy a szülők nem támogatnak egy ilyen drága monitort, és azt szeretnék, hogy a csemetéjük maga keresse meg rá a pénzt. Az az általános nézet, hogy a gyerekek amúgy is sokkal jobban értékelik azt, amiért megdolgoztak, ezzel én is mindig így voltam.

El is küldtem az unokatestvéremnek a monitorok vásárlás keresésem eredményét. A bestmarkt.hu oldalt dobta fel a kereső. Szeretem ezt az oldalt, mert nagyon sok mindent lehet itt venni, szinte mindent talál az ember.

Mondjuk azt pont nem tudtam, hogy ennyire komoly monitorokat is árulnak.

Mire kell figyelni a monitoroknál?

Ahhoz, hogy egy tényleg jó monitort vásároljunk, nem csak a méretet kell megnézni. Lehet, hogy egy nagyobb, hajlított, de olcsó monitor összességében sokkal rosszabb, mint egy kisebb, de jobb paraméterekkel rendelkező modell.

Nem minden a méret a monitoroknál. Nem nagyon tudtam, hogy mire kell figyelni ezeknél a termékeknél, de a bestmarkt.hu keresője sokat segített.

Hiszen mindig úgy van felépítve ez a kereső, hogy az adott termékkategória vásárlásakor legjelentősebb paraméterekre lehessen szűrni.

Ezért is szeretem annyira ezt az oldalt, mert mindig teljesen releváns a szűrő és így nem kell mindig több oldalnyi találatot átnéznem, csak azokat, amik szóba jöhetnek számomra az adott vásárláskor.

Amúgy is nagyon szeretem ezt az oldalt, mert itt tényleg szinte mindent lehet kapni. Meg tudom venni a kerti szerszámokat, telefonokat, nyomtatókat, de a szórakoztató elektronikai termékek mellett konyhai kisgépeket, játékokat, barkácseszközöket is lehet itt venni.

Eddig bármit kerestem, azt itt meg lehetett találni. Ezért is kedvelem annyira. ÉS mert nagyon megbízhatóak, mindig azt kaptam eddig, amit rendeltem, sosem volt még panaszom a minőségre sem, pedig nem egyszer előfordult már, hogy egy ismeretlen márka termékét vásároltam meg. De ezektől sem kell tartani, mert itt mindennek nagyon magas a minősége, nem árulnak olyasmit, ami nem felel meg a minőségi elvárásaiknak.

A szállítás mindig nagyon gyors, mindig nagyon hamar megérkeztek a rendeléseim, de át lehet venni a boltjukban is. Ami tőlem sajnos egy kicsit messze van, ezért mindig otthonra rendelek.

Szóval, ezen az oldalon minden információ ki van listázva a termékekről, tehát mindig meg lehet nézni, pontosan milyen paraméterekkel rendelkeznek. Monitorok esetén ez nagyon jól jön, meg a legtöbb elektronikai terméknél is nagyon jó, hogy nem kell máshol utána olvasni annak, hogy mit is tud.

Ami még egy hatalmas pluszpont, hogy van az oldalon összehasonlítás opció. Ez például a monitoroknál nagyon jó, hiszen sok olyan modell van, amik csak egy kicsit térnek el egymástól, az összehasonlítással pedig ezeket az apró különbségeket sokkal könnyebb kiszúrni. Ilyenkor azonos paraméterek szerint kerülnek összehasonlításra a termékek, így sokkal átláthatóbbak a tulajdonságaik, ez a nézet pedig nagyban megkönnyíti a választást.

Sok terméket össze lehet itt egyszerre hasonlítani, én eddig 7 volt a legtöbb, amivel próbáltam, de szerintem ennél többet is tud, de nekem már nem átlátható olyankor.

A monitor vásárlásánál a legfontosabb, hogy mekkora a kijelző, azaz hány inches, fontos nézni, hogy mekkora a felbontása, itt a 800×600-as felbontástól egészen az 1600×1200-asig mindenféle van. Fontos még a vásárlás előtt átgondolnunk, hogy hajlított vagy sima monitort akarunk és hogy ennek mekkora helye van, hiszen felesleges egy akkora monitort venni, amit nem tudunk hova tenni. Nem mindegy az sem, hogy milyen a felbontása az új monitornak és milyen paneltechnológia van benne, mennyi a fényereje.

Vannak olyan modellek, amikben benne van a hangszóró, vannak, amik támogatják a 3D nézetet és van olyan is, ami érintőképernyős. Ezt mind érdemes előre átgondolni, és ha ezekre rászűrünk, ki is adja a számunkra legmegfelelőbb monitorokat az oldal.

Itt nagyon sok akció van, ezért el is küldtem az unokatestvéremnek, hogy nézzen szét, mert lehet, hogy olcsóbban meg tudja majd venni a monitort, amit kinézett. Én csak futólag néztem át a kínálatot, de nagyon szuper monitorokat láttam és nagyon sok le is van árazva, ezért is küldtem tovább, hogy meg tudja nézni, hogy itt olcsóbban meg tudja-e venni.

Sok akciót sikerült már kifognom itt, lehet neki is szerencséje lesz és szállítással együtt is sokkal olcsóbban meg tudja majd venni az áhított monitort.

Bárhonnan is vegye meg végül a monitort, szurkolni fogok neki, hogy sikerüljön egy jó munkát találnia, amivel tudja finanszírozni ezt a hobbiját és meg tudja venni majd amit szeretne.

Jó, ha már ilyen fiatalon elkezd valaki dolgozni, és megismeri, mit is jelent a munka és sokkal jobban tudja majd értékelni a pénzt, jobban tisztában lesz annak az értékével. Persze még fiatal, nem kell túlzásba sem esnie, heti pár nap, vagy egy nyári szezon bőven elég lehet ebben a korban.

monitorok vásárlás
monitorok vásárlás