A zsebpénzemből vettem logikai játékot a testvéremnek

Amikor 16 éves lettem, úgy döntöttem, hogy jó lenne egy kis pénzt keresni nyáron, így elkezdtem nézelődni diákmunkák után. Találtam is egy olyan Iskolaszövetkezetet, ahol rengeteg munka van, és magasak a bérek. Elmentem hozzájuk és beregisztráltam. Türelmesen elmagyaráztak mindent a munkákkal kapcsolatban, és megkérdezték, hogy melyik munka érdekelne pontosan. Én kezdésnek a tankönyvpakolós munkát választottam, mert az nem tűnt különösebben nehéznek a leírás alapján és jó órabért ígértek érte. Ők is örültek a választásnak, mert kellett oda sok ember. Busszal hoznak és visznek és fizetik az úti időt is, és két kávét is adnak nap közben. Nagyon jónak tűnt!

Ám az első nap végül nem indult olyan jól. Nehezen barátkoztam és nap végére nagyon lefáradtam. Rossz érzés volt, hogy figyelik minden mozdulatom. Aztán mégse adtam fel és végül belejöttem. Egész sok pénzt gyűjtöttem össze a nyár alatt. Egy jó bringára költöttem a nagy részét, a maradékot pedig úgy döntöttem, hogy nem magamra költöm. Ugyanis van nekem egy jó fej kisöcsém, akivel bár kiskorunkba nem volt felhőtlen a viszonyunk, most már azért jól elvagyunk együtt. Eddig sose adtam jó ajándékot a szülinapjára, mindig valami csokit vettem, vagy éppen semmit. De most! Hogy immáron van pénzem, valami szépet szerettem volna adni neki!

Korához képest nagyon okos kölök, ezért azt szerettem volna, ha valami kreatív, fejlesztő játékot adhatok neki. Vásárolni nem nagyon szoktam, ezért az interneten kezdtem el nézelődni. Mivel a szülinapjáig még két hét se volt hátra, ezért eléggé sürgetett az idő. Végül találtam egy oldalt, ahol nagyon kreatív, logikai játékokat árultak. Nagy a választék, és kor szerint is tudtam szűrni a találatokat. 20 ezer forintig ingyenes a szállítás. Alig tudtam választani, míg végül egy fából készült társasjátékot találtam. Lehet rajta dámázni és amőbázni is. A dámát imádja, és a legjobb benne, hogy ketten is tudjuk játszani. Úgy döntöttem, hogy megrendelem. Bár a játék ára nem érte el a 20 ezer forintot, azért így se volt olyan vészesen sok a pluszba rájövő szállítási költség. És igazából azért választottam fából készült játékot, mert azok sokkal tartósabbak. Ma már egyre ritkábban lehet kapni olyan játékokat. A műanyagra pedig egyszer rálépsz és széttörik.

Szerencsére nem kellett sokat várni, amíg kihozták a játékot, pár munkanapba került csak. Hála az égnek akkor az öcsi nem volt otthon, hiszen úszás edzése volt, így nem látta meg az ajándékát. A futár kedves volt, és mondta, hogy garancia is van a játékra. Mondtam, hogy ez kedves, de én tudom, hogy a fajátékok nem mennek egyhamar tönkre. Az ágyam alá rejtettem a játékot. Szerencsére nem vette észre, nem egy kíváncsiskodó típus. És gondolom, hogy nem is számított ajándékra tőlem. Aztán pedig mikor elérkezett a nagy nap, eléggé meglepődött. Nem bírtam a torta felvágásáig várni, már előtte odaadtam neki. Szinte elérzékenyült a kis öcsi. Nagyon tetszett neki a játék, és nem csak őt, de anyáékat is megleptem vele. Nekik is tetszett. Mondtam, hogy ezt még a nyáron félretett pénzemből vettem. Miután vége volt az ajándékozásnak, ki is próbáltuk a játékot és egész jót játszottunk vele. Természetesen ő nyert valahányszor is játszottunk, pedig egyáltalán nem hagytam magam! Úgy látszik bele kell húznom! Mondjuk nem csodálom, hogy ő nyert, ugyanis kettőnk közül mindig is ő volt az okosabb. Én pedig a sportosabb. Én sose szerettem iskolába járni, mindig alig vártam a nyári szünetet. És most is várom, ugyanis ha eleget dolgozok, talán tudok venni majd magamnak egy új telefont, mivel a régit ripityára törtem. És talán öcsinek is tudok majd egy még jobb ajándékot szerezni. Szerintem ugyanarról a webshopból fogok rendelni, mivel meg voltam vele elégedve. Bárcsak hamarabb eltelne ez az év!