Ballag a lányomék osztálya, egyen ékszer az ékszershoptól

A kisebbik lányom idén volt nyolcadikos és június közepén fog elballagni az általános iskolából. Az egész osztálya ballagási lázban ég már az utóbbi hónapokban, a lányom, Sári is nagyon várja már a nagy napot.

Amikor én voltam annyi idős, mint most ő, akkor még nem számított nagy dolognak az, hogy az ember elvégezte az általános iskolát. A ballagás napján felvettük az iskolai egyenruhánkat, kaptunk a szüleinktől egy csokor virágot, énekeltünk néhány alkalomhoz illő dalt és már mentünk is haza.

Sáriéknál bezzeg már nem így működik ez a dolog. Számukra ez az esemény legalább olyan kiemelkedő, mint a legnagyobb színészeknek az Oscar gála.

Hosszú ideje tervezgeti a napot, már le kellett neki foglalni aznap reggelre az időpontot a fodrászához, előtte lévő nap pedig még manikűröshöz is el akar menni. Őszintén szólva kissé le voltam sokkolódva, mikor elém állt azzal a mondattal, hogy ő a ballagására műkörmöt szeretne magának. Legszívesebben egyből nemet mondtam volna, viszont Sári megosztotta velem, hogy mindegyik lánynak lesz és ő sem akar majd kilógni a sorból. Hát jó. Anyu vajszívű most az egyszer.

Mikor már azt hittem, hogy minden szervezésen túl vagyunk és nem lesz már más dolgunk, mint túlélni a ballagás napját, akkor Sári azzal keresett meg, hogy ő és a négy legjobb barátnője szeretnének egyen ékszereket a ballagásra.

Szerencsére sok dolgom nem volt ezzel, mivel a lányom szinte mindent megtervezett. Talált egy ékszereket árusító honlapot, az ékszershopot ahol a barátnőivel ki is nézték már, hogy pontosan mit szeretnének viselni a „nagy napon”.

Tetszett a lányok választása, nem csak szép volt, hanem az ára is nagyon jutányos. Kiválasztottak egy ékszer szettet, amiben volt nyaklánc, fülbevaló és karkötő is. Ez egy úgynevezett Shamballa szett (nekem új volt a kifejezés, de Sári elmagyarázta nekem, hogy mit is jelent a kifejezés), és szép világoskék színe van, ami remekül harmonizál majd a szintén kék egyen nyakkendőjükkel.

Sári hétfőn meg is rendelte az ékszereket, miután még legalább háromszor egyeztetett a lányokkal, hogy biztos a világos kéket akarják-e és nem a sötétet. Habár még bőven ráértek volna a rendeléssel, hiszen még jó pár nap van a ballagásig, ők nem akartak kockáztatni. Az ékszershop is nagyon gyors volt, a megrendelt ékszereket már másnap délután ki is hozták, Sári pedig nagyon örült nekik.

Egyből felpróbálta az összeset és ahogy mozgott benne, ráesett a fény az apró kristályokra és szinte ragyogtak az ékszerek. Lefogadom, hogy nagyon csinos lesz majd a ballagás napján, mikor a fodrász besüti a haját és felveszi a fehér blúzt.

A nagyobbik lányom ballagását is megsirattam anno, azt hiszem idén is a pityergős anyukák táborát fogom erősíteni. Nem baj, nem szégyen az, ha valaki büszke a gyerekeire.

Az ékszerek pedig nekem, illetve a nagyobbik lányomnak, Mesinek is megtetszettek, szóval nem kizárt, hogy a ballagás napjáig még mi is rendelünk magunknak valami szép kis szettet. Szerencsére még van időnk gondolkozni, hiszen az ékszershop olyan gyorsan szállít, hogy biztos ideér még a ballagás előtt.