A diákmunkából kapott pénzből nem egyszerű kifizetni a fűtés szerelését

Európa nyugatabbi és északabbi részein nem ritka, hogy a fiatalok fogják magukat, és egy úgynevezett “gap year” alatt egy évet csak úgy utazgatnak, fejlesztik magukat, élvezik az életet, stb… Mindezt még azelőtt, hogy megkezdenék az egyetemi tanulmányaikat. Magyarországon a legtöbb diák viszont ezt sajnos nem engedhetné meg magának, sőt, ha jobban belegondolok az összes egyetemi osztálytársam vállal valamilyen munkát a suli mellett azért, hogy fizethessék a lakhatásukat. Szerencsére diákszövetkezeteken keresztül ki lehet fogni kifejezetten jó kis melókat, amiből még a lakbért éppen ki lehet fizetni. A részmunkaidős állásokból, főleg a diákmunkákból viszont hosszú távon nem egyszerű megélni. Akkor meg kifejezetten nem, ha bejön egy olyan váratlan extra kiadás is, mint esetemben a kazán megszereltetése.

Én azon szerencsések közé tartozok, aki a családja saját tulajdonú ingatlanjában lakhat, így igazából csak a számlákat kell magamnak fizetni. Valamikor nem is olyan régen azonban egy áramkimaradás miatt zárlatos lett a kazán, így se fűtés, se melegvíz nem állt rendelkezésemre. Keresnem kellett tehát egy jó szakembert, aki meg tudta javítani, illetve számlát is hajlandó adni, amit benyújthatok a biztosítónak abban a reményben, hogy megtérítik a kiadásaimat. Nagy szerencsémre hamarosan rátaláltam a vizgazfutesszerelo24 hu oldalára!

Itt mindent megtaláltam, amire szükségem volt: rengeteg hasznos infót a különböző problémákról, a víz-, gáz-, és fűtésszerelés, valamint a duguláselhárítás menetéről, és biztosítékot arra, hogy az általuk adott számlát a biztosító is el fogja fogadni. Ez szuper, így nem kell a nagy nehezen a diákmunkából összekuporgatott pénzemet mind elkölteni a javíttatásra – tisztában vagyok vele ugyanis, hogy ez nem olcsó mulatság. Mindezek mellett pedig a vizgazfutesszerelo24 hu azt ígéri, hogy nem számol fel külön kiszállási díjat, amennyiben bármilyen munkavégzés is történik a helyszínen. Gondoltam is, hogy le kell csapnom az ő szerelőjükre, mert ezek nagyon kedvező feltételek.

Az is egyből rokonszenvesebbé tette őket a szememben, hogy a hét minden napján, 0-24 órában elérhetőek, mindezért pedig hála a telefonos ügyeletüknek. Ami pedig meggyőzött arról, hogy megbízható szakemberekről van szó, az az oldalon található rengeteg hasznos tartalom mellett az a felirat volt, amely a több mint 30 éves tapasztalatukat hirdette.

Nem volt mese, muszáj volt őket felhívnom, ha nem akartam jéghideg vízben fürödni. Így is tettem, a telefonban szépen mindent elmondtam nekik, ami történt. Mivel épp szerencsém volt, azt mondták, hogy még aznap ki is tudnak jönni hozzám felmérni és elhárítani a problémát. Egyébként ha kifejezetten sürgős lett volna, akkor akár már egy órán belül is ki tudtak volna jönni, de én úgy éreztem, az én bajom még nem tartozik az SOS kategóriába.

Bár nekem sikerült elsőre is elérnem őket, azt azért láttam, hogy ha éppen foglalt lenne a vonal, akkor az oldalukról egy űrlapot kitöltve még visszahívást is kérhettem volna tőlük. Gondoltam, hogy amíg várom a szerelőt, akkor már szétnézek kicsit az oldalukon, és elkezdtem a cikkeiket olvasni. Épp az egyik duguláselhárításról szóló szöveget olvastam, amikor is csengetett a szerelő. Hogy elrepült az idő! Nagy örömmel fogadtam a megmentőmet, a vizgazfutesszerelo24 hu szakiját. Az úriember szépen mindent elmagyarázott arról, hogy mit is javított. Alig telt egy órába az egész, én többre számítottam. A szerelést követően pedig megkaptam tőle a számlát, amit később sikeresen be is nyújtottam a biztosítónak. Megmaradt tehát a nehezen megkeresett kis pénzecském.

Igazán minőségi munkát kaptam végül, szinte ingyen, ugyanis a jó részét az árnak visszafizette a biztosító. Engem nagyon is meggyőzött a profizmusáról a vizgazfutesszerelo24 hu, úgyhogy legközelebb is tutira őket fogom hívni. Ha bárki is kérdez engem a jövőben, én szemrebbenés nélkül őket fogom ajánlani.