A sikeresen végződő egyetemi évek után a fiam is megérdemli a törődést

A gyerekem gimnáziumi ballagásakor még azon tűnődtem, hogy vásároljak-e neki bukósisakot, de ma már ez nem kérdés. Már végzős, mester szakos egyetemista, aki az öt év alatt a diákszövetkezet segítségével olyan sokat dolgozott, hogy teljes motoros felszerelést vásárolt magának. Ez persze nem akadály ahhoz, hogy az egyetemi ballagására ne motoros ajándékot vásároljak neki.

Gyakran panaszkodott róla az évek alatt, hogy milyen gyakran tönkre mennek a cuccai, mert mindig az olcsót kell vásárolnia. És nagyon jól tudja, hogy melyek a nagyon jó minőségű darabok, de mivel minden hónapban csak kevés pénzt fektethet a dologba, pedig sürgősen kellenek a cuccok, ezért mindig ócska dolgokat vásárolt. Ezért döntöttem el, hogy az élete utolsó ballagására valami igazán menő és minőségi motoros cuccot fogok vásárolni neki. Persze nem ment ez olyan egyszerűen, mert közöm nem volt a témához. Végül is, úgy oldottam meg a dolgot, amire a legtöbb ember azt mondaná, hogy nem vagyok normális.

Épp a heti nagy bevásárlásomat indultam elvégezni, amikor a parkolóban megláttam néhány motorost. Elég komoly arcoknak tűntek, akik régóta űzik már ezt a hobbit, úgymond teljes életvitelként élik meg az egészet. Oda mentem hozzájuk, és nagyon röviden összefoglaltam a mondanivalómat és kértem, hogy ajánljanak nekem valamit. Lassan súrolom már a hatvan évet, de nem emlékszem, hogy valaha izgultam volna ennyire. De, ahogy feltettem a kérdésemet, azonnal rájöttem, hogy fölösleges volt izgulnom. Nagyon kedvesen reagáltak, mondták, hogy örülnek, hogy ilyen figyelmes vagyok és bőven kezdtek mesélni a témáról. Nagyjából húsz percet töltöttem velük a parkolóban, és úgy vettünk búcsút, hogy teljes terv volt felépítve az ajándék kiválasztására.

A Sixgear magyar márkát ajánlották a leginkább. Azt mondták, hogy ár-érték arányban ez a legjobb, hiszen más márkák, ugyanilyen minőségű motoros ruházatot sokkal drágábban árulnak. Meg is mutattak nekem néhány darabot a Sixgear márkájú cuccaikból. Abban is segítettek, hogy milyen motoros ruhadarabot vásároljak a fiamnak. Mivel elmondtam, hogy az az a probléma, hogy mindig kevés a pénze, és csak ócska darabokat tud megengedni magának, ezért azt mondták, hogy az alapoktól kell felépíteni egy megbízható motoros öltözetet. Ennek pedig a magva nem más, mint egy jó motoros bőrkabát.

A Sixgear San Remo bőrdzsekijét ajánlották. Az egyikük pont olyat viselt, szóval meg is tudták mutatni neki. A perforált marhabőrből készült kabát kellemesen hűt a meleg időben is, mivel lehetővé teszi, hogy a menetszél kis mértékben átjusson a kabáton. Azt mondták ez a legtökéletesebb dzseki, ha nyáron szeretne motorozni a fiam, ami egyébként, általánosságban jellemző az emberekre. Sokan, ahogy beköszönt az ősz, lerakják a motorjukat és csak tavasszal veszik elő újból.

Megmutatták nekem, hogy milyet SW könyök- és vállprotektorok vannak a kabátban, valamint kitapogathattam az ütéstompító habot is a hátrészén a kabátnak. Mondták, hogy ez az ütéstompító hab kicserélhető akár egy nagyon jó minőségű protektorra is. Sőt, mi több, a dzseki tulajdonosa még azt is megengedte, hogy megnézzem a zsebeit, pedig azok tele voltak személyes holmikkal: két külső és egy belső dokumentumzsebről van szó, mely vízálló. És aminek én, mint szülő a legjobban örültem, a baj megelőzése érdekében: a bőrdzsekin, bőrdzseki léte ellenére 3M Scotchlite fényvisszaverő csíkok vannak elhelyezve.

Búcsúzóul pedig elmagyarázták, hogy merre találom Budapesten, a Szentendrei úton a Shox Motoros áruházat, ahol vásárolni tudok ilyen Sixgear San Remo bőrdzsekit. Merthogy megrendelhetném interneten is, de mivel ajándékba veszem, szerintük inkább menjek biztosra a méretekkel és a saját szememmel is nézzem meg. Meg is néztem, mégpedig úgy, hogy magammal vittem a fiam egyik csuklyás felsőjét és azzal néztük össze a méreteket a kedves eladóval.

Szóval így vásároltam a fiamnak minőségi motoros bőrdzsekit, hogy tudjam, hogy megfelelő cuccokban motorozik már végre.