Diákmunka, nyelviskola Budapesten

Mindig is jártam diákmunkára, amikor csak az időm engedte. Emlékszem, amikor még gyerek voltam, és otthon laktam, akkor inkább a zsebpénz kiegészítés miatt, míg ma azért, hogy legyen mire költenem.

A diákmunka

Én nem tartom egyáltalán rossz dolognak, ha egy diák dolgozni szeretne. Több okból sem. Ha mondjuk zsebpénzt szeretne szerezni valahonnan, de ugyanakkor tisztességes úton, akkor csak egy ilyen munka segítségével tud. Sokan vehetnének példát egy egy gyerekről, aki ilyen vagy olyan diákmunkát vállal. control-427510_640
Én hordtam újságot is, és szórólapot, piszok nehéz el kell hogy ismerjem. Így aki a mai napig ezzel foglalkozik, elismerésem neki, hiszen igen nehéz feladat. Sokan még bele sem gondolnak, vagy ha szóba kerül egy ilyen lehetőség, akkor minden féle kifogást találnak, hogy miért nem jó éppen a dolog.

Persze nem csak szórólapozás van, hiszen a nagyobbak, mint mondjuk a főiskolások, egyetemisták már mehetnek sok féle diákmunkára. Sokan keresnek diákokat, mert olcsóbbak, mint ha egy munkás embert foglalkoztatnának, és még az is lehet, hogy támogatás is van rá…

Szóval lehet menni sok esetben dobozolni, valamilyen raktár munkára, vagy mondjuk pénztárosnak egy nagyobb multiba, de akár polcot is tölthetünk fel amikor szükséges. Ezek persze csak pár felsorolt tevékenységek, még számos lehetőség van hol ilyen, hol olyan.

A lehetőségek

Minél jártasabbak vagyunk, és minél nagyobb az érdeklődési körünk, annál jobban van lehetőségünk a munkára. Soka esetben kérnek mondjuk nyelv ismeretet, igaz sokan beszélnek nyelveket, de nem mindegy, hogy milyen szinten.

Sok lehetőség van a nyelv tanulásra. Ez a nyelviskola Budapesten igen jó lehetőségeket kínál, számos nyelv közül lehet választani. Minél több nyelven beszélünk, annál szélesebb lesz a kínálat előttünk.

Azt tartják, hogy ahány nyelvet beszélünk, annyi plusz szakmával rendelkezünk. Persze gondolom annál azért több kell hozzá, mint hogy csak köszönni tudjunk. Ma már sokan hobbi célból tanulnak nyelvet, ugyan úgy, mint más egy szövő tanfolyamot mondjuk.

A fizetség

A pénz azt gondolom mindenkinek jól jön. Legyen az diák, vagy éppen nem diák. A pénzre mindenkinek szüksége van.

Sokan azért vállalnak plusz munkát az iskola mellett, hogy tudják a tanulmányaikat finanszírozni, vagy mondjuk az egyéb költségeket. Azért aki ügyes, az szép kis költő pénzt tud összeszedni egy hónap alatt.