Egy betörés, és amit ebből tanulhatunk

Az egyik szaktársam kivételesen szerencsés helyzetben van, ugyanis még csak huszonkét éves, de már saját lakással rendelkezik, köszönhetően az igen tehetős szüleinek, akik a legutóbbi születésnapjára az imént említett lakással ajándékozták meg. 

Mondanom sem kell, hogy nagyon örült neki, bár hozzá kell tennem, hogy mi, a barátai is nagy örömmel fogadtuk a hírt, és nemcsak azért, mert együtt örültünk vele, hanem azért is, mert egy remek lakásavató bulival ünnepeltük meg ezt a jeles alkalmat, és persze a születésnapját.

Ezt a nagy boldogságot árnyékolta be, amikor az év elején betörtek a lakásba, és bizony azért volt nagyon kínos a helyzet, mert a barátom nem rendelkezett lakásbiztosítással, a lakásban pedig elég nagy kár keletkezett, ugyanis minden értékes dolgot elvittek belőle. Még a TV és a Playstation sem maradt, ami különösen nagy fájdalom volt számára.

Szerencsére a szülei támogatásával hosszú idő után sikerült helyrehoznia a dolgokat, de ez nagy lecke volt számára, így választott egyet a lakásbiztosítás ajánlatok közül.

Az ilyen betöréses esetekben minden alkalommal értesíteni kell a rendőrséget, méghozzá azonnali hatállyal, a biztosítót pedig két napot belül szintén informálni kell az esetről. Ha ugyanis nincs rendőrségi feljelentés és helyszíni jegyzőkönyv, a biztosító nem tud teljesíteni.

A piac tele van különböző lakásbiztosítás ajánlatokkal, amelyek közül a szaktársam választása a Pannonsafe-re esett, ugyanis ők egy olyan sok mindent lefedő biztosítást ajánlanak, amely megadja neki azt a biztonságérzetet, amire egy ilyen negatív élmény után szüksége van.

lakásbiztosítás ajánlatok

A betörésen kívül tűz nélküli füst és koromszennyezési károk, vandalizmus és beázás, sőt napkollektorok, napelemek károsodása esetén is térítenek, csak hogy néhányat említsek a biztosítási szolgáltatásaik közül.

Ha ennél teljesebb körű információra lenne szüksége, javaslom, hogy látogasson el a pannonsafe.hu weboldalára, ahol egy igen részletes leírást kap a különböző káresetekről. Ha Önnek van lakásbiztosítása, akkor is érdemes újra átnéznie a szerződését, és ha úgy véli, esetlegesen váltania, a körülmények ugyanis rengeteget változnak az évek során. 

A lakás költségei a felújításokkal, korszerűsítésekkel, új elemekkel, ingóságokkal bővülnek; arról nem is beszélve, hogy a család is bővülhet, akár egy gyermek vagy egy háziállat érkezésével, s a Pannonsafe lakásbiztosítása ezeket mind magába foglalja, így egy igazán jó lakásbiztosítás ajánlattal találkozhat, amennyiben megnézi a fent említett honlapon a részleteket.

A szaktársam is ezt tette, miután több tucat biztosító ajánlatát végigböngészte az interneten, és végül rájuk esett a választása.

Egy betörés igen nehéz ügy, nemcsak anyagilag, hanem érzelmileg is megviseli az embert, ez az amit a barátomon is láttam az elmúlt egy évben, és különösen kellemetlen volt annak tekintetében, hogy akkor még csak éppen pár hónapja foglalta el a lakást, még ki sem alakult igazán az ottani élete. A lakásbiztosítás hiánya pedig csak rontott a helyzeten, nyilván sokat segített volna neki ez – az anyagiakon túl – abban is, hogy átvészelje ezt a kemény időszakot. 

Most már rendeződtek a dolgok, mi is persze végig mellette álltunk, így a családja mellett, a mi támogatásunkat is magáénak érezhette.

Ami engem illet, sokat gondolkodtam az ő történetén, és elhatároztam, hogy ha egyszer lesz saját lakásom, az lesz az első dolgom, hogy lakásbiztosítást kötök, mert egy ilyen negatív élmény kellős közepén, jó tudni, hogy legalább az anyagi terhet leveszik az ember válláról. És mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy tegyen így.