Jutalom a műszakvezetőnek

A lányomnak nagy szerencséje volt ebben a tanévben. Sikerült végre egy olyan diákmunkát találnia, amelyet szívesen végez, ráadásul az iskolai tanulmányait is hasznosítani tudja közben. Nem voltam boldog, amiért ilyen hamar dolgozni szeretne, jobb lett volna, ha inkább a szakközépiskolára koncentrál. De a munka végül nem ment a bizonyítvány rovására és ebben nagyon fontos szerepe volt a műszakvezetőjének is. Júlia egy nagyon talpraesett lány. Remélem, hogy sikerrel jár az új életében is.

A kislányom szeptemberben kerül az ipari parkba, az egyik műszaki cikkeket összeállító cégnél dolgozik adminisztrátorként és minőségellenőrként. Júlia is diákmunkás volt, de már egyetemista, közgazdásznak tanult. Sajnos a szülei csak korlátozottan tudták támogatni, ezért végig dolgozta az iskolai éveket. És ezért, azt hiszem, minenki hálás lehet neki!

Júlia hamar műszakvezető lett a cégnél, majdnem a teljes munkaidőt ott töltötte az utolsó években, ritkán ment be a főiskolára. Nagyon ügyesen szervezte a munkát, így nekünk is könnyebb volt a lányunk beosztását az iskolával összeszervezni. Júlia minden kérdést megoldott, támogatta a gyerekeinket, néha még a tanulásban is segített, hogy mind a két helyen jól tudjanak teljesíteni.

A lányom nagyon szeretett dolgozni, annak is köszönhetően, hogy az első komolyabb munkahelyén nem érte sok stressz, nem kellett felesleges köröket futnia, reszketnie a teljesítménye miatt.

Márciusban tudtuk meg, hogy Júlia hamarosan otthagyja a céget, hogy befejezze a tanulmányait. Rögtön tudtam, hogy szeretném meglepni valamivel. Szerencsére a lányom és a többi diák is így gondolta.

Sokáig keresgéltük a tökéletes ajándékot, de persze ez nem volt könnyű. Szerettük volna, ha az ajándékunk hasznos, olyasmi, aminek Júlia örül, ami segítséget jelent neki, de azért nem egy hatalmas valami – olyasmi, amit magával tud vinni az albérletébe.

Egy kicsit büszke vagyok a lányomra, mert megszervezte a gyűjtést a többiek között. Egy ügyes trükköt is kitalált: keresett az interneten egy oldalt, amit pont ilyen helyzetekre találtak ki.

Ajándék Varázslónak hívják. Olyan, mint az árukereső oldalak, csak kicsit másképp működik. Ajándékokat lehet rajta válogatni. Úgy működik, hogy az ember kiválasztja, hogy kinek, milyen alkalomra, körülbelül milyen összeghatárig szeretne meglepetést választan. Jelölni lehet az illető nemét, korát még az érdeklődési körét is. A rendszer ezután mutat egy csomó ajándékötletet, olyasmit, amit meg is lehet vásárolni különböző partner webáruházok kínálatában.

Nagyon tetszettek az ötletek, amiket az oldal adott, rengeteg hasznos apróság került elő. Olyasmi, amire magunktól nem gondoltunk volna, de mivel a webáruházaknak maguknak kell az Ajándék Varázslóba regisztrálni, és ők nagyon jól ismerik a termékeiket, ezért viszonylag könnyen tudnak olyasmit javasolni, ami meglepő, praktikus, figyelmes – pont olyan, amilyennek az ajándéknak lennei kell.

Egy kicsit azért okozott fejtörést az oldal, mert Júlia nehéz eset. Nem sok ideje volt eddig a hobbijaira, felesleges lett volna neki bármilyen szabadidős eszközt ajándékozni, hiszen még a meglévőket sem volt igazán ideje kipróbálni. Berendezési tárgyat, díszt nem szerettünk volna vásárolni, a poénos kütyük is kiestek, mert mindenképp valami hasznosat szerettünk volna.

És akkor elolvastuk ezt a cikket az
oldalon:

ajandek.varazslo.hu/blog/item/ajandek-kaveimadoknak

Megvilágosodtunk.

ajandek.varazslo.hublogitemajandek-kaveimadoknak

Júlia nagyon szereti a kávét, ami a rohanós életvitelével nem is nagy csoda. Azonnal tudtuk, mi lesz a jó megoldás. Választottunk egy csinos, dizájnos, minőségi kapszulás kávéfőzőt.

Gondosan mérlegeltünk: legyen finom, de ne dolgozzon túl drága kapszulával, takarékos, minőségi, sokfunkciós… Szerencsére megtaláltuk a tökéletes darabot.

Tudtuk, hogy ez nagyon jó ötlet, mert az apró, kényelmes gépet Júlia magával tudja vinni, ha albérletből albérletbe kell költöznie. Elláttuk rengeteg kapszulával is, így kényelmesen lesz lehetősége főzni, amikor a legrosszabb, legrohanósabb egyetemi időszak van. Ráadásul a gép forró csoki készítésére is alkalmas. Reméljük, ettől kicsit könnyebb lesz a vizsgaidőszak.

Tegnap tartottuk Júlia búcsúünnepségét s hála istennek minden nagyon jól sikerült. Kicsit aggódtunk, hogy a gép nem érkezett meg időben, de hála istennek simán megjött a csomag – az Ajándék Varázslóra regisztrált áruházak valószínűleg alapból a legigényesebbek közé tartoznak, hiszen odafigyeltek rá, hogy ajánlják, kategorizálják, leírással lássák el a termékeiket.

Júlia nagyon örült az ajándékának, mi pedig annak, hogy örömöt tudtunk neki szerezni. Példaértékű, kedves személyiség. A lányom most keményen dolgozik azért, hogy egyszer majd átvehesse a helyét és úgy segíthessen másoknak, ahogyan Júlia segített az elején.

Rá is, Júliára is nagyon büszke vagyok!