Autóval diákmunkába?

A diákmunkák annyira változóak tudnak lenni ,hogy olykor az ember úgy érzi, hogy a legnagyobb szivatás közepén van,  máskor pedig azt tapasztalja, hogy ennél jobb munkát bemákolni nem is lehetne igazán. Tényleg vegyes a tapasztalat és persze az főleg nem mindegy, hogy óránként mennyit tud ezzel keresni az ember. Olyan is előfordulhat, hogy utazni kell érte. Noha a diákmunkák nagy része Budapesten és környékén van, lehetséges, hogy pont 40-50 perccek arrébb az otthonodtól találsz valami jó diákmelót. Ha pedig oda nem megy busz vagy vonat, akkor az autópálya matrica árak fogják eldönteni a dolgot.

Mert ha jó az órabéred és összeveted az autópálya matrica árak összegével, akkor lehet, hogy még simán megéri neked autóval ingázni munkába menet diákként. Nézd meg ezt az oldalt!

1 havi D1 kategóriás matrica közel ötezer forintba kerül. Ehhez vegyük hozzá, hogy mondjuk 40km-t mész autópályán a munkába, az napi 80 km. Van egy autód, ami mondjuk 4 litert fogyaszt 100 km-en. És tegyük fel, hogy havi 12-szer jársz oda dolgozni, ez a maximum szám, amikor nagyon ráérsz. Így a benzinköltséged kb 15-16 ezer fontin havonta, + a matrica, szóval olyan 21 ezernél vagy maximum. Egy volán bérlet, ami egy jó távra szól, az simán van 17-18 ezer forint is. Tehát párezer forinttal lesz több maximum a költséged, és háztól házig utazol, a lehető leggyorsabban.

Így gyakorlatilag simán megéri neked diákmelóba menet is autóba ülnöd! Akkor pedig pláne, ha motorral jársz, úgy még olcsóbb is, és kevesebbet fogyaszt!