A diákok álma, bukósisak méretek

Azt hiszem egyértelmű, hogy minden fiúnak az álma az, hogy egyszer legyen egy motorja Persze ez nem csak rájuk vonatkozik, hiszen sok lány szeret motorozni.

Emlékszem, mikor középiskolás voltam, az egyik ballagó ismerősömnek már volt motorra jogosítványa, persze csak egy kis robogóra, de mindjárt gyorsabban ott volt bárhol, nem kellett buszoznia, buszhoz alkalmazkodnia.

A szülői döntés

Azt hiszem, ma már felelős anyaként igen csak nehéz döntés lehet azt meghozni, hogy engedjünk e a motorozás szenvedélyének, vagy ne, és ha igen, akkor vajon mikor? Lehet ezt tanulmányhoz kötni, vagy mondjuk bármi más alkalomra, de fontos, hogy érettek legyenek a gyermekeink hozzá. Te mernéd engedni a gyermekednek, hogy motorozzon? Mondjuk motorral menjen iskolába? Vajon mikor van az, amikor már bátran elengedhetjük az nélkül, hogy aggódni kellene?.

A félelmeink

Azt hiszem a legnagyobb félelmem az, hogy amikor elmegy egyedül a gyermekem otthonról akkor vajon beér e az iskolába?. Vajon ha nem, akkor feltűnik e valakinek? Na és a másik, hogy mikor is van az, amikor hiányzik bentről, és esetleg telefonálnak. Azt gondolom, sok esetben simán betegnek gondolnák, és nem is törődnének azzal, hogy beért e az iskolába.graduation-984766_640

A ballagási ajándék

Mindenki maga döntheti el, hogy mit szeretne adni a gyermekének ezen a jeles alkalmon. Mekkora ajándékot kell adni, vagy mondjuk mi a megfelelő? Mindenki más, és mást is engedhet meg magának. Persze ez által a gyerekek is mások, és mást is igényelnek. Ki ne szeretne mondjuk egy jogosítványt, vagy valami nagyobb ajándékot. Persze a gyerekek nehezen értik meg azt is, hogy nem mindenki engedheti meg magának azt a luxust, hogy egy ilyen nagy ajándékot vásároljon.

Sajnos a kor, és a folytonos rohanás már igen csak gyorsan halad, és a szülőknek is fel kell vennie ezt a ritmust. Aki nem tudja, annak a gyermeke hátrányosabb helyzetben lesz, ezt pedig vagy elfogadja, vagy nem.

Ha mégis az mellett döntünk, hogy hajlandóak vagyunk, megengedhetjük magunknak, hogy egy nagyobb ajándékot vásároljunk, akkor még ott vannak az egyebek, és az egyéb felmerülőkérdések is. Mik lehetnek ezek? Ha mondjuk egy motort, jobban mondva robogót vásárolunk, akkor szükséges mondjuk védő felszerelést is vásárolnunk mellé. Igen ám, de jön a nagy kérdés, ami az első gondot okozza rögtön, hogy mit is jelentenek a bukósisak méretek. Ha én szeretnék vásárolni egyet, akkor mit kell néznem, vagy mérnem?

Kell e egyáltalán ekkora ajándékot vásárolnom, vagy elég egy kisebb is? Mindenki maga ismeri a kereteit, és a gyermeke igényeit. Én azért azt javaslom, hogy ha meg is engedhetjük anyagilag, nem biztos, hogy feltétlenül meg is kell vásárolnunk. Mindenképpen jó alaposan fontoljuk meg, hogy mekkora ajándékot is fogunk vásárolni, mit is szeretnénk venni?.