Bolti lopás…motoremelő

Egyre többen kényszerülnek, vagy csak hobbiból, nem tudom veszik a bátorságot, hogy lopjanak. Azt megértem, aki élelmiszert visz azért, hogy mondjuk tudjon enni, vagy enni adni…de aki mondjuk nem élelmiszert lop, azzal mi van? Te fogtál már bolti tolvajt?

A bolti lopások

bazaar-1031565_640Ma már mindenhol szinte ki van írva, hogy a bolti lopás mit vonz magával, és hogy mivel is jár. Hogy mire gondolok? Rendőrsági procedúra, jegyzőkönyv… Számos bolt szerelt fel már lopás gátlót, olyasmit, mint ami a nagyobb áruházakban is van, hogy megvédjek az árukészletet.

Ma már az átlag boltban is, ha valaki nagyobb csomaggal, táskával érkezik, megkérik rá, hogy mutassa meg mi van benne.

Mi van, ha lopást látunk

Hát ez nem egyszerű kérdés. Sőt egy igen nehéz dolog. Hogy miért? Mert ha mondjuk látunk egy esetet, és nem szolunk, azt hiszem ugyan olyan bűnösök leszünk mi is, az elhallgatás miatt. De azt is megértem, aki a mi világban inkább hallgat mindenről, mert fél. Inkább ha lát valamit elfordítja a fejét, hogy ne is lásson semmit, vagy csendben marad.

A kellemetlen helyzetek

A gond ott indul, hogy sok esetben feleslegesen is bejelez a rendszer. Már a saját bőrömön is tapasztaltam, tudom milyen érzés is. Mikor minden szempár rád szegeződik, és mindenki szinte megpecsétel, hogy tolvaj vagy. Jártál már így?

A minap az egyik srác járt így a boltban előttem. Fizetett, kilépett, és már villogott is pirosan a kapu. Persze a szokásos eljárás, hogy jön a biztonsági őr, és megkér, hogy fáradj arrébb vele, táska pakolás…Szerencsétlen srácnál persze nagy fekete táska, amire azt gondolja az ember, hogy milyen jól is lehet vele lopni…közben pedig csak egy motoremelő volt nála.

Sok esetben elég csak egy félreérthető öltözék, és már megpecsételünk valakit.