A köznevelés mulasztásait magáncégek pótolják? Van ilyen?

Annak idején, a diákszövetkezetben mi már felemeltük a szavunkat azon igény kifejezésére, hogy az iskolákban olyasmit is tanítsanak, mint például a magyar adórendszer ismertetése, cégformák, vállalkozások alapítása, kötelezettségeik és egyebek. Sajnos ezen tudás nélkül sokan nehezen indulnak el az életben!

De nem, egyelőre nincs változás… Viszont vannak olyan szolgáltatók, magáncégek (például a topcegalapitas.eu), akik nem csak levesznek jelentős mennyiségű és súlyú terhet a sötétben tapogatózó fiatal felnőttek válláról, de okítanak is, tájékoztatóik révén. Utóbbi ingyenes, de rögtön felül is vizsgálom előbbi kijelentésemet: van, aki nem is fiatalabb felnőttkorában vág rögtön cégalapításba, és sok esetben még az idősebbek sem tudják, “mit hogyan?”. Tehát ez most nem csak a fiataloknak szól… Ahogy a topcegalapitas.eu szolgáltatásai sem.

Szomorú, hogy ennyien vannak bajban (mondhatnám, vakon), de tényleg jó viszont, hogy van, aki segít elmondani, hogy hogyan megy a kft alapítás például. A főoldaluk alsóbb részén vannak az általánosabb tájékoztatók, ha nem azonnal vágtok mondjuk kft alapításába. Ha utóbbi már nagyon időszerű, ott vannak az alapos és részletező csomagleírások: mi mennyibe kerül, mi magunk mihez kellünk a folyamat során (mikor kellünk személyesen), mit csinál a társaság ügyvédje, stb. Írnak a székhely fontosságáról, de az abban rejlő lehetőségekről is: milyen feltételeknek kell megfelelnie a székhelynek? Ebből aztán világossá válik, hogy miért működő dolog, hogy ők (ugyanez a cég) szolgáltat nekünk székhelyet is, cégtáblával és minden fontos dolog ügyintézésével.

Megtudhatjuk, hogy függ össze a székhely az iparűzési adó jellegével, és ebből pedig az lesz megvilágító erejű, miért érdemes egy Újlengyel nevű faluba vinnünk a cégünket. Még ha nem is a gyakorlati, működő részét, de névleg oda visszük, ahová akarjuk, ha ott aztán lesz, akit el lehet érnie a hatóságoknak. És az a “valaki” a nevünkben eljár. Érvek persze szólnak Budapest mellett, egy fővárosi székhelycím mellett is kft alapítás esetén, ezt is leírják, és ha kell, ilyenhez is segítenek hozzájutni. (Patinásan csengő székhelycímhez)

Megtudhatjuk, törvényes dolog-e a postai utánküldés? Mi az a piackutatás és hogyan segít, és mit jelent alanyi adómentesnek lenni?… Olvassuk el minden ilyen jellegű cikküket, mielőtt kft alapításba fogunk. Bár alapíthatunk bt-t is, ezeknek a különbségeibe is elkalauzolnak. Ha mégis magunk indítanánk el a folyamatot (szerintem csak akkor tegyük, ha van rutinunk), és tőlük mondjuk tényleg csak székhellyel kapcsolatos szolgáltatás kéne, akkor is kapunk segítséget arra vonatkozóan, hogy miket kell átvizsgálni, átgondolni cégalapítás előtt. A székhelyszolgáltatáshoz nem árt, ha értjük mi a székhely és a telephely pontos meghatározása továbbá. Ezek mind ott fogadnak bennünket a topcegalapitas.eu-n!

Ne felejtsük el, könnyen lehet, hogy életünk egyik legfontosabb projektjébe vágunk éppen, cégalapításkor, amitől beteljesíthetjük a küldetésünket is akár. Bízzuk profikra az alapítást, de minimum olvassuk el, mit ajánlanak!

kft alapítás