Mire gyűjt a diák?

Mondjuk a helyes kérdés az, hogy mire nem.. 😀 Minden diák álma, hogy körbeutazza a világot, hogy a legújabb telefonja legyen és a legdivatosabb cuccai, de emellett persze a hétvégi buliban is legyen mit elverni.. Mindezt lehetőleg a diákmunka fizujából.

Nekem évek óta nincs más célom, csak 50 köbcentis motor jogosítvány lerakása. Már 14 éves korom óta letehettem volna, de volt egy olyan elhatározásom, hogy ezt én saját pénzemből akarom megteremteni, ezért elkezdtem suli mellett hétvégente dolgozni. Nem volt könnyű, de most már beiratkoztam a tanfolyamra, mert összegyűlt annyi pénz, amiből kijön egy kis cuki robogó, a tanfolyam és a vizsgák ára. Nagyon büszke vagyok magamra, elmondhatatlan érzés, hogy csak a saját erőmből és munkámból megteremtettem magamnak ezt. Már megvan pontosan, milyet szeretnék, igazi csajos választás. Használtan veszem, de így is kicsit húzós, mert klasszikus darab.

50 köbcentis motor jogosítvány lerakása

Mivel a családunkban senki nem vezet motort, nem tudtam, mik a lépések, de az interneten gyorsan találtam ehhez segítséget. Itt minden kérdésemre választ kaptam az 50 köbcentis motor jogosítvánnyal kapcsolatban. Persze volt egy csomó olyan infó, amit már tudtam korábban is. Például, hogy milyen paraméterekkel rendelkezhet az én kis robogóm, vagy hogy az a jogsi, amire szükségem van, hivatalos nevén az AM kategóriás. Az mondjuk hasznos plusz infó volt, hogy ehhez kelleni fog szülői engedély is. A szüleim kicsit vonakodnak attól, hogy robogóval járjak, de olyan régóta mondogatom, hogy szerintem már belenyugodtak. Eddig biciklivel jártam a legtöbb helyre. Azzal átlagosan kb 25 km/h-val megyek, ez a kismotor meg nagyjából 45-öt bír maximum. Az már nem olyan vészesen nagy különbség. Plusz, a motorhoz mindig felveszek majd bukósisakot. Halvány rózsaszínt, hogy passzoljon a járgány színéhez. Még kedvezményt is adnak ezen az oldalon a friss jogsisoknak a motoros kiegészítőkre. Szükségem lesz még nadrágra és kesztyűre is szerintem. És nem hagyhatom ki a tisztításhoz, ápoláshoz, szereléshez szükséges dolgokat, szóval ezekre is kell egy szép összeg, ezért nagyon örülök ezeknek a kuponoknak. Egy diák legyen szemfüles és használjon ki minden adandó akciót, különben kérhet pénzt a szüleitől örökké. Nagyon beleéltem magam ebbe a “felnőtt” szerepbe. Tudom, hogy egy csapásra nem leszek ettől felnőtt, de büszkeséggel tölt el, hogy valamit, amit megálmodtam magamnak, azt egyedül véghez is viszem. A legtöbb osztálytársamnak a jogsit még a szüleik állják, így azt érzem, hogy az önállóságban előttük járok és nem szégyellem kimondani, nagyon örülök ennek és remélem, hogy így is marad.

Egyébként a KRESZ tanfolyamon is a legtöbben idősebbek nálam és kiderült, hogy többen is erről a weboldalról tudtunk meg mindent arról, hogy működik az 50 köbcentis motor jogosítvány lerakása. Valójában egyáltalán nem az a baj, hogy bonyolult csak hogy kevés helyen van ennyire részletesen és érthetően összefoglalva az összes tudnivaló.

Szóval itt állok az álmaim kapujában, ezzel a kis robogós képpel kelek és fekszem, mikor suliba vagy munkába indulok, ez lebeg a szemem előtt és már nem is kell sok ahhoz, hogy valósággá váljon.