Egy kis pletyka a suliból

Az iskolai pletykák komoly részét képezik a diákok életének. A szájról szájra terjedő történetek mindig izgalmasak és érdekesek. Színes foltok a szünetek szürkeségében. Most az az aktuális téma, hogy a magyar tanárunk terhes. Még nem látszik rajta, nem is tudom, honnan szedte az, aki el kezdte terjeszteni, de határozottan érdekes sztori. Mert a magyartanárunknak nincs férje! Azt hallottam, hogy összejött valami pasival, de erről senki nem tud semmi pontosat. Így kételkedve fogadtam ezt az infót.

De aztán úgy tűnt, mégis igaz a hír. Az egyik A osztályos csaj azt mondta, a tanárnő megkérdezte tőlük, hogy tudnak-e olcsó babakocsit. Erre ledöbbentünk. Olcsó babakocsi? Akkor most már biztos hogy babát vár. Különben minek keresgélne babakocsit? Van egy csaj, akivel együtt dolgozunk délutánonként, ugyanazon az iskolaszövetkezeten keresztül. Elhatároztam, hogy ha legközelebb találkozunk, őt is kifaggatom hogy mit tud, mert a nagynénjének a szomszédja a tanárnő.

Másnak, a diákmunka közben el is kezdtem kérdezgetni, hátha tud valamit. Ő azt mondta, hogy a tanárnőnek már rég nincs pasija, még két hónapja szakítottak, azóta a nagynénje nem látta a ház körül. Kezdett bonyolódni a helyzet. Akkor azt sem tudjuk hogy ki az apa? Vagy lehet, hogy pont azért szakítottak, mert a pasi nem akar gyereket? Esetleg valami más áll a háttérben? Ez aztán az igazi szaftos pletyka!

Amikor hazaértem, elkezdtem olcsó babakocsikat nézegetni az interneten, hátha okosabb leszek. Találtam is egy remek weboldalt, ahol nagy választékban volt olcsó babakocsi. És rengeteg új információra bukkantam. Például, nem is tudtam, hogy a babakocsikat szét lehet szerelni, és cserélgetni lehet bennük az ülés részt! Ez igazán praktikusnak tűnik, hiszen ha a gyerek megnő, lehet bele más fajta vagy nagyobb ülést rakni, nem kell új babakocsit venni. Aztán, a babakocsik összehajthatóak. Ezt mondjuk tudtam, mert amikor az öcsém kicsi volt, az ő kocsiját is mindig beraktuk az autó csomagtartójába amikor mentünk valahová.

Vannak divattervezők által kreált babakocsik. Na ettől lehidaltam. Mondjuk logikus, hiszen biztos vannak anyukák, akiknek fontos a divat. És tényleg szép termékek között lehetett nézelődni. Meg mindenféle táska és tartó van a kocsikon, amikbe lehet pakolni. Persze ezek is divatosak és praktikusak. Aztán, arra is figyelnek, hogy a kerekek minden terepre jók legyenek.

Olyan dolgokra is figyelnek az új babakocsi gyártók, hogy vízlepergető legyen a bevonat, így nem ázik meg a gyerek ha esik az eső, és komfortosra tervezik a külső és belső részeket, hogy az anyának és a babának is kényelmes legyen. Lehet választani szuper extrák közül, mint például a mindenféle tartó, plusz esernyő, a kényelmet szolgáló állítható lábtartó, vagy a steril, ezüst ionnal kezelt pamut bélés. Ez csak hűű. Van olyan babakocsi, amire lehet dísz szőrmét tenni, ami ultramenő. Remélem a magyartanárom ilyet vesz majd.

Csak úgy ámultam a rengeteg funkciótól, ha anyuka lennék, alig tudnék választani a csomó lehetőség közül. Mindegyik itt kapható babakocsi minőséginek és csúcs szupernek tűnt. Meg persze olcsó volt.

Olyan téren persze nem lettem okosabb, hogy miért keres a magyartanár olcsó babakocsit, de azért nem bántam meg hogy nézelődtem egy kicsit. De amikor másnap bementem a suliba, Zita hihetetlen hírrel fogadott! Mert a Gabi megkérdezte a Mátét, ami a tanárnő unokaöccse hogy mit tud a dologról erre kiderült, hogy Máténak lesz kisöccse! Tehát nem a tanárnő a terhes hanem a nővére, és valószínűleg ajándéknak szánja a babakocsit! Mindenki megvilágosodott. De így hogy Máté már tudja hogy a nagynénje ajándék babakocsit akar venni… hupsz… Remélem nem lőttük le a meglepetést a nagy nyomozás közben!